Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Képes receptek (700 db.)

Sörkenyér

Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval, ízlés szerint tehetünk bele őrölt köménymagot is. Végül gyúrjuk össze a sörrel. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt formába és 175 fokra előmelegített ... tovább

Sörös tarja káposztasalátával

A sörben keverjük el a mustárt, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket, majd egy zárható dobozban tegyük a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára. Másnap a húsokat sózzuk, borsozzuk és megkenjük ... tovább

Sós perec Purcniné módra

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt. Ha felfutott, kézzel vagy géppel hozzádagasztjuk a sóval összeszitált lisztet és az olajat. Fél órát hagyjuk kelni, majd a tésztát fél méteres ujjnyi rudakká formázzuk és ... tovább

Souvidált marhacomb fehérépa pürével és salátával

A marhacombot a fűszerekkel megszórjuk, majd levákumozzuk. 56.5 fokon 12 órát szuvidáljuk. Pár napra hűtőbe tehetjük, de végül szobahőmérsékletre engedve, a forró olajon, oldalanként két percig sütjük. Csíkokra vágva tálaljuk. ... tovább

Spagetti olivával és tenger gyümölcseivel

A felhevített olajban a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert megpároljuk. A tenger gyümölcseit hozzáadva összeforraljuk. Közben fűszerezzük, az felvagdalt olívát és az áttört a paradicsomkonzervet hozzákeverjük. ... tovább

Spárga hollandi mártással

Vásárláskor a spárga frissességét én úgy szoktam ellenőrizni, hogy két szárat összedörzsölök, ha nyikorog, akkor elfogadható frissességű. A zöldspárgát nem kell meghámozni, de a fás részt le kell törni. A spárga két ... tovább

Spárgakrémleves zöld olajjal

A zöldségalaplébe dobjuk a kis kockára vágott burgonyát és felforraljuk. Sóval, kevés cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük. Tíz perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt spárgát. Újabb tíz perc múlva botmixerrel ... tovább

Spenótos omlett

2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott spenótot megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Szögletes serpenyőben a többi olajat felhevítjük és a sóval felvert tojást beleöntjük. Addig sütjük, amíg ... tovább

Spenótos omlett

A felhevített vaj olaj keveréken a csíkokra vágott parajt és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk. A tojásokat a sóval, borssal ízesítjük és a tejfölt belekeverve felverjük. A spenótra öntjük és összekeverjük. Ha kissé ... tovább

Spirál sültburgonya

A lehetőleg hosszúkás, vékony burgonyákat megtisztítjuk, majd spirálvágóval (TV reklámokban, ill. piacokon látható, kapható) végigvágjuk és bőven sózott vízbe áztatjuk. Egy óra múlva alaposan lecsepegtetjük. 130 fokos, bő ... tovább