A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbevágjuk. A négy szelet húst, fólia alatt, gyengéden kiklopfoljuk. A kolbász fűszerezettségétől függően, megszórjuk sóval, borssal. Két evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, majd az ... tovább
A tökből viszonylag kis méretű, zsenge darabokat válasszunk. Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a darabokra vágott gombát hozzáadva süssük zsírjára. A zsemlét áztassuk be a tejbe, majd jól csavarjuk ki. A ... tovább
A meglangyosított tejben, egy kanál liszttel elkeverve, felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, a sóval és a tejföllel összegyúrva, a végén a langyos vaj kétharmadát beledagasztva, rugalmas tésztává dolgozzuk. Meleg helyen egy ... tovább
A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe ... tovább
A burgonyát hájában puhára főzzük, de használhatunk maradék főtt burgonyát is, majd apró kockára vágjuk. Felcsíkozzuk a kétféle paprikát és retket, a virslit vékony karikára vágjuk. Kevés vízben, forralva, feloldjuk a ... tovább
A tisztára mosott, esetleg leperzselt körmöket az ízületeknél vágjuk több darabra vagy kérjük meg a hentest, még vásárláskor. Az apróra vágott hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, ... tovább
Elkészítés módja:
Alaplé: két liter vízben főzöm a vegyes halat, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a kockára darabolt paprikát és paradicsomot, a negyedbe vágott burgonyát, csípős házi darált paprikát, ... tovább
A vöröshagymát finomra vágjuk és eldolgozzuk a kétféle túróval és a vajjal. Kóstolás után sózzuk, mert a juhtúró is sós. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a borsot és a paprikát, végül a sört beleöntve keverjük ... tovább
A vörösborba dobjuk a fűszereket és hozzáöntünk négy deci vizet. Felforraljuk. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk és kockára vágjuk és a vörösboros lébe tesszük. Pár percig főzzük, de maradjon roppanós. A ... tovább
A burgonyát, lehetőleg salátának valót, héjéban, sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd fél centi vastagra szeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel és egy tálba ... tovább