| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 5 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 |
| 1 kávéskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1.5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 evőkanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 15 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 60 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A meglangyosított tejben, egy kanál liszttel elkeverve, felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, a sóval és a tejföllel összegyúrva, a végén a langyos vaj kétharmadát beledagasztva, rugalmas tésztává dolgozzuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és akkora háromszögekre daraboljuk, hogy kiflivé tudjuk tekerni. Feltekerés előtt kenjük le a megmaradt olvasztott vajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 10 perc pihentetés után, a felvert tojással megkenjük és a köménymaggal megszórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.