Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Körtesaláta roquefortöntettel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hidegkonyhai készítmények, Buli, Bálint nap, Főtt, Édes, Sós, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 szem bors 0 0 0 0 0 0
1 db citromhéj 0 0 0 0 0 0
3 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
6 db körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vörösborba dobjuk a fűszereket és hozzáöntünk négy deci vizet. Felforraljuk. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk és kockára vágjuk és a vörösboros lébe tesszük. Pár percig főzzük, de maradjon roppanós. A lecsepegtetett körtét hagyjuk kihűlni, majd halmozzuk tányérokra. A keményre vert tejszínhabba forgassuk bele a mustárt és a lereszelt sajt nagy részét, ízesítsük borssal, óvatosan sóval, mert a sajt is sós és simítsuk a körte tetejére. Hintsük meg a félretett sajttal.
Az ízei szobahőmérsékleten érvényesülnek igazán.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)