| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 szem szegfűszeg | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 6 db körte | 53 | 0.4 | 0.3 | 12 | 2.8 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 20 dkg roquefort sajt | 357 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 88 |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vörösborba dobjuk a fűszereket és hozzáöntünk négy deci vizet. Felforraljuk. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk és kockára vágjuk és a vörösboros lébe tesszük. Pár percig főzzük, de maradjon roppanós. A lecsepegtetett körtét hagyjuk kihűlni, majd halmozzuk tányérokra. A keményre vert tejszínhabba forgassuk bele a mustárt és a lereszelt sajt nagy részét, ízesítsük borssal, óvatosan sóval, mert a sajt is sós és simítsuk a körte tetejére. Hintsük meg a félretett sajttal.