Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kőrözött

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Uzsonna, Sörözés, borozás, Reggeli, Buli, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
15 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát finomra vágjuk és eldolgozzuk a kétféle túróval és a vajjal. Kóstolás után sózzuk, mert a juhtúró is sós. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a borsot és a paprikát, végül a sört beleöntve keverjük habosra.
Tálalás előtt hűtsük be egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ropogós, friss kiflivel a legfinomabb.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)