Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Képes receptek (700 db.)

Képviselő fánk

A vízbe dobjuk a sót, a cukrot és a vajat. Felforraljuk és beleöntjük a lisztet. Jól elkeverjük és addig kevergetjük, amíg az edény fenekén fehér hártyát nem húz. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként a tésztába ... tovább

Kétsajtos szendvics

A roquefort sajtot a mustárral, a majonézzel és a margarinnal sima krémmé törjük. A félbevágott buci mindkét oldalát megkenjük a sajtkrémmel. A szeletelt füstölt sajtot és a vékonyra vágott lilahagymát az alsó részre terítjük, ... tovább

Kókuszos barna bulgur

A felhevített olajon megpirítjuk a kókuszreszeléket, majd két perc múlva hozzákeverjük a bulgurt. Két perc kevergetés után, felöntjük hét deci vízzel. Sózzuk, borsozzuk és ha a víz felforrt, az edényt lefedve, a lángot eloltjuk. ... tovább

Kókuszos csirke csokoládémártással

A cukrot a felhevített olajban megbarnítjuk, rászórjuk a kakaót és a többi hozzávalót hozzáadva, folyamatosan kevergetve, simára forraljuk. Ha nem lenne elég sima, botmixerrel keverjük át. ... tovább

Kókuszos-tejberizses rétes

A megmosott rizs tegyük vastag falú lábosba, dobjuk rá a sót és öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tegyük közepes lángra és főzzük, addig, amíg a víz nagy részét felszívja. Közben egy másik edényben forraljuk ... tovább

Kókusztekercs

A diódarálón ledarált kekszhez hozzáadunk 3 evőkanál kakaót és a porcukor kétharmadát. Majd fokozatosan hozzáadjuk a kávét és a rumot. Keményre gyúrjuk. Porcukorral meghintett munkalapon téglalap alakúra, kb fél cent vastagra ... tovább

Kolbásszal töltött csirkemell réteslapban sütve

Két tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk. A kolbászt a bőrétől megtisztítjuk, majd szétmorzsoljuk. A vajon átpárolt hagymát a kolbászos, tojásos, zsemlés masszához keverjük. A csirkemellet lapjában félbe vágjuk és ... tovább

Kolbásszal töltött karaj

A karaj hártyáját bevagdossuk és vékonyra verjük. A kolbászt a bőréből kinyomjuk és elosztjuk a húsokon. A szeletek két szélét behajtva roláddá tekerjük, majd konyhai zsineggel körbekötjük. Kívülről sózzuk, borsozzuk, ... tovább

Kolbászos bableves

A babot, a felkarikázott répaféléket, a felkockázott zellert, a vörös- és fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot babérlevéllel, néhány szem borssal és sóval ízesített, bő vízben főzzük félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a ... tovább

Kolbászos juhtúróval töltött gomba

Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a ... tovább