Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres, illatos káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db csillagánizs 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát ujjnyi csíkokra vágjuk. A fűszereket egy deci vízben felfőzzük, majd a káposztát rádobva, átpároljuk, majd fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Úgy a jó, ha kissé roppanós marad. Végül átkeverjük a szójaszósszal. Melegen köretnek adjuk, szárazabb baromfisültek mellé, hidegen, pompás saláta.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)