A mangót és az almát feldaraboljuk, majd a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott chilit és a fűszereket beleszórva főzni kezdjük, amikor sűrűsödni kezd, beleöntjük az ecetet és rövid forralás után üvegekbe merjük. ... tovább
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk. A csontjából és bőréből, kevés vízben alaplevet főzünk. A csíkokra vágott csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, majd a felhevített olajban pirosra sütjük. Félretesszük, de melegen ... tovább
A vöröshagymát apróra felkockázom és egy evőkanál olajon megpirítom, majd a vékonyra szelt gombát rádobva, sózva, borsozva zsírjára sütöm. A másik evőkanál olajon a csíkokra vágott májat pirítom le.
A csirkemellet kifilézem ... tovább
A kockára vágott jércemellet, 2 evőkanál olajban pirosra sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, némi sóval és borssal. Ha megsült, lecsepegtetjük. Elkeverjük a falatnyi darabokra tépett salátát a finomra vágott ... tovább
Először is, az ír gulyás nem igazán leves, állaga valahol a leves és pörkölt között félúton határozható meg. Igazi egytálétel. A marha legjobb részeiből készül, például felsálból. A húst megmossuk, nagy kockákra vágjuk, ... tovább
A hideg vajból vajból, a lisztből, a cukorból és a hámozatlan, finomra őrölt mandulából tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval köröket vágunk a tésztából és gyenge tűzön, sütőpapírral bélelt ... tovább
Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább
A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a szárzellert apró kockára vágjuk. A kolbászt vékonyra szeleteljük.
A paradicsomot lecsepegtetjük és ezt is felkockázzuk. Az olaj felét felforrósítjuk, ebben a garnélát átforgatjuk és 2 ... tovább
Egy nagyobb edényben, én most a wokot használtam, pici olajat melegítettem, megpirítottam az apróra vágott hagymát, rádobtam a zellert, paprikát, pár percig kevergetve pirítottam. Ekkor hozzáadtam a rizst, a kurkumát, a cukrot, a ... tovább
A burgonyát és a hagymát szeleteljük fel uborkagyalun, majd rétegezzük kivajazott tepsibe, rétegenként sózzuk, borsozzuk meg. A sóval óvatosan, mert a szardella is sós. A szardellafilét villával törjük össze és keverjük a ... tovább