A szilvát részlegesen félbevágjuk és kimagozzuk. Tenyerünkkel kicsit kilapítjuk. A lisztből, a darált dióból, a tejből, a rumból és a tojásból, a fűszerekkel, csipetnyi sóval tésztát keverünk. A szilvákat a tésztába mártjuk. ... tovább
Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a lisztet, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a ... tovább
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a kávéval, majd habosra dolgozzuk a vajjal. Belekeverjük a többi hozzávalóval összeszitált lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a durvára metélt diót. ... tovább
A diót durvára vágjuk. A sonkát ledaráljuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a rozmaringgal, a sóval és a borssal. A felvert tojást elkeverjük az olajjal. Az összes hozzávalót elkeverjük és a papírral bélelt muffinformákat ... tovább
Az olajat, a tojást és cukrot keverjük habosra a fűszerekkel. Keverjük hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a durvára vágott diót. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat, majd lapítsuk el és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. ... tovább
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a citromhéjjal. A fehérjéket a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába keverjük a sütőporral elkevert darált diót. Majd óvatosan ... tovább
A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a szárakat félretesszük) és beledobjuk a durvára vágott diót meg a mazsolát, sózzuk, borsozzuk, ... tovább
A fekete babot és az oldalast előző este beáztatjuk. Másnap az oldalast feldaraboljuk, egy-két csontnyira. A hagymát félfőre, a paradicsomot kockára vágjuk. Minden hozzávalót összekeverünk és cseréptálba teszünk. Óvatosan ... tovább
A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és áttörjük. A negyedét félre tesszük, a többit a liszttel, a tojással és kevés sóval összegyúrjuk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tenyérnyire vágjuk. A kis kockára ... tovább
A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de ... tovább