Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Diós-bundás szilva

A szilvát részlegesen félbevágjuk és kimagozzuk. Tenyerünkkel kicsit kilapítjuk. A lisztből, a darált dióból, a tejből, a rumból és a tojásból, a fűszerekkel, csipetnyi sóval tésztát keverünk. A szilvákat a tésztába mártjuk. ... tovább

Diós-kakaós kalács

Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a lisztet, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a ... tovább

Diós-kávés muffin

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a kávéval, majd habosra dolgozzuk a vajjal. Belekeverjük a többi hozzávalóval összeszitált lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a durvára metélt diót. ... tovább

Diós-sonkás muffin

A diót durvára vágjuk. A sonkát ledaráljuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a rozmaringgal, a sóval és a borssal. A felvert tojást elkeverjük az olajjal. Az összes hozzávalót elkeverjük és a papírral bélelt muffinformákat ... tovább

Diós-zabpelyhes cookie

Az olajat, a tojást és cukrot keverjük habosra a fűszerekkel. Keverjük hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a durvára vágott diót. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat, majd lapítsuk el és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. ... tovább

Diótorta

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a citromhéjjal. A fehérjéket a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába keverjük a sütőporral elkevert darált diót. Majd óvatosan ... tovább

Dolma, töltött szőlőlevél

A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a szárakat félretesszük) és beledobjuk a durvára vágott diót meg a mazsolát, sózzuk, borsozzuk, ... tovább

Duplababos oldalas kemencében

A fekete babot és az oldalast előző este beáztatjuk. Másnap az oldalast feldaraboljuk, egy-két csontnyira. A hagymát félfőre, a paradicsomot kockára vágjuk. Minden hozzávalót összekeverünk és cseréptálba teszünk. Óvatosan ... tovább

Duplajuhtúros gombóc kaporral

A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és áttörjük. A negyedét félre tesszük, a többit a liszttel, a tojással és kevés sóval összegyúrjuk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tenyérnyire vágjuk. A kis kockára ... tovább

Édes-savanyú kacsamell

A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de ... tovább