Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gyümölcsök
(661 db)

Posírozott lazac tormás-zelleres tojássalátával

Lévén nincs halfőző edényem, én, egy megszűnt országból származó kacsasütőt használok az elkészítéshez. Lábosban forraljunk fél liter vizet, majd dobjuk bele a darabokra vagdalt hagymát, az egyik citromot felszeletelve, a ... tovább

Pudingos almatorta

A leveles tésztával kibélelünk egy gyümölcstortaformát. A széleit levágjuk és másra használjuk fel. A tojások sárgáját a cukor felével, a borral és a tejföllel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pudingport és a tésztára ... tovább

Pudingos-ricottás epertorta

Kevés tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a pudingos masszát. Kevergetve felfőzzük, majd a lángot kikapcsolva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt habosra keverjük a ... tovább

Pulykamell citrommártásban

A pulykamellet felszeleteljük és tenyerünkkel kissé megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felforrósított vaj-olaj keveréken, mindkét oldalukat, hirtelen megsütjük. Kiszedjük és melegen tatjuk. A serpenyőben ... tovább

Pulykamelldiszkosz

A diszkosz kibélelem a szalonnával, beleterítem a felkarikázott burgonyát, sózom, borsozom, Rárakom a sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesített pulykamellszeleteket. Erre halmozom a szeletelt, kicsumázott almát, paprikát, a ... tovább

Pulykás-sajtos szendvics szőlővel

A bagelt vágjuk félbe és a vágott felét pirítsuk meg. Kenjük meg az olajjal, terítsük rá a sajtot. a sonkát és a salátaleveleket, szórjuk rá a félbevágott és kimagozott szőlőszemeket, majd borítsuk rá a mustárral megkent ... tovább

Pulykasaláta zöldséggel és almával

Használjunk maradék sült húst vagy rőmertopfban pároljuk meg a pulykacombot. A lehetőleg három féle színű paprikát megmossuk, eltávolítjuk a csumáját, majd kis kockákra aprítjuk, az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, ... tovább

Puncsgolyók

A cukrot egy deci vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük, belekeverjük a szörpöt és a rumot, majd hozzáadjuk a vajat és a kakaót. Végül beledolgozzuk, a darált dióval összeforgatott, édes kekszből vagy piskótából készített ... tovább

Püspökkenyér

A lisztet szitáljuk össze a sütőporral. A tojásokat keverjük habosra a vajjal és a cukorral, végül dolgozzuk bele a lisztet. Ízlésünk szerint keverjünk, a masszába, darabokra vagdalt aszalt gyümölcsöt, mazsolát, birsalmasajtot, ... tovább

Rácsos diós sütemény

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és egy órát hűtőben pihentetjük. Kétharmad, egyharmad arányra vágjuk és fólia alatt kinyújtjuk. A nagyobbik részt sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és bevonjuk a töltelékkel. A másik ... tovább