Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pisztrángfilé citrusos mártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Halak, Gyümölcsök
Hozzávalók

Pisztrángfilé citrusmártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db pisztráng 113 21.5 2.9 0 0 56
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Citrusmártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pisztrángfilé citrusmártással
A halakat filézzük ki, majd sóval és borssal szórjuk meg. Tíz perc pihentetés után hintsük meg, a filék mindkét oldalát, fátyolnyi liszttel és a felforrósított vaj-olaj keverékben süssük, két percig oldalanként. A sütésnél, kezdetben, a bőrös oldal legyen felül.
A filéket a mártással megcsepegtetve, rizzsel és zsenge, párolt zöldségekkel körítve tálaljuk.

Citrusmártás
A citrusfélél kicsavart és átszűrt levét, a borecetet, a finomra vágott hagymát, a mustárt tegyük botmixer poharába. Keverjük jól át, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az olajat, vékony sugárban hozzáöntve, folyamatos keverés mellett dolgozzuk bele, amíg egynemű mártást kapunk.
Nem csak halak mellé, hanem zöldsalátákhoz is kiváló.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)