Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykamelldiszkosz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
20 dkg füstölt főtt tarja 197 15 15 0.3 0 85
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A diszkosz kibélelem a szalonnával, beleterítem a felkarikázott burgonyát, sózom, borsozom, Rárakom a sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesített pulykamellszeleteket. Erre halmozom a szeletelt, kicsumázott almát, paprikát, a félfőre vágott hagymát és végül betakarom a tarjaszeletekkel, A tetejére kenem a tejfölt és rászórom a sajtot. A diszkoszt lezárva 1 órára a parázsba teszem.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)