Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tejtermékek
(1154 db)

Gombás, kapros csirke

A csirkét feldarabolom és megsózva, megborsozva a zúzott fokhagymával bedörzsölöm, majd egy órára a hűtőbe teszem. Közben a hagymát és a gombát vékonyra szeletelem, az olaj felében zsírjára sütöm, végül belekeverem a finomra ... tovább

Gombás, töltött karalábé

8 karalábét meghámozunk, majd a tetejükről egy szeletet levágunk és a belsejüket kikaparjuk. Sóval és teáskanálnyi cukorral ízesített vízben a karalábé minden darabját negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. ... tovább

Gombás, uborkás tokány

A kis kockára darabolt bacont az olajon átsütjük, majd megpirítjuk rajta a félfőre vágott hagymát, hozzáadjuk a ceruzányi csíkokra metélt húst és aranybarnára sütjük. Közben megborsozzuk és rászórjuk az apróra szelt ... tovább

Gombás-brokkolis quiche

A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben 4 percig előfőzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A Felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, végül hozzátesszük a gombát és zsírjára sütjük. Ezt is ... tovább

Gombás-kapros csirkemell

A kicsontozott csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd megsózva és megborsozva, a forró olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, félretesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra metélt hagymát, ... tovább

Gombás-mangoldos rakott cukkíni

A cukkínit felkarikázzuk és az olajon átsütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajban, átpároljuk a finomra vágott hagymát és a lecsepegtetett gombakonzervet, közben sózzuk, borsozzuk. Ezt is félretesszük és vajon összeesésig ... tovább

Gombás-sonkás-tojással töltött sertésborda csőben sütve

A kétujjnyi szeletekre vágott karajt felszúrjuk, az üreget az ujjunkkal feltágítjuk. A felhevített, egy evőkanál vajon átsütjük a finomra vágott gombát, a sonkát, végül hozzákeverjük a felvert tojásokat. Lágy rántottává ... tovább

Gombás-spárgás pite

A gombát negyedekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a gombát rádobva, zsírjára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és fél csokor finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A spárgát ... tovább

Gombával és kacsahússal töltött csigák, cukkinis lepénnyel

Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük. A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük és kevés olajon és vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben. A kacsacomb bőrét lehúzzuk, kifilézzük, apróbb ... tovább

Gombával-májjal rakott csirkemell

Két evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott gombát és csirkemájat is átsütjük benne, közben a zúzott fokhagymával, rozmaringgal, sóval és borssal ízesítjük. A csirkemelleket ... tovább