Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tejtermékek
(1154 db)

Zöldborsós csirkemell

A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és a felhevített vajon sütni kezdjük. Amikor mindenhol kifehéredett rászórjuk a zöldborsót és kevergetve majdnem puhára pároljuk. Rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és felöntjük a ... tovább

Zöldborsós-baconos tészta

Az apró kockára vágott bacont ropogósra sütjük. majd a zsírból kivéve félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a lereszelt répát és a vékonyra karikázott újhagymát. Hozzákeverjük a borsót, majd sózzuk, borsozzuk és ... tovább

Zöldborsóstészta sajttal

A vaj olaj keveréken megpároljuk a finomra vágott hagymát. Belekeverjük a mirelit borsót és felengedésig pároljuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés alaplével felöntve puhára pároljuk. A rusztikusra ... tovább

Zöldcitromos túrótorta

Az olvasztott vajat elkeverjük a darált keksszel és egy tortaformába öntjük, elegyengetjük kissé, majd lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém. A túrót áttörjük és simára keverjük a joghurttal és porcukorral. ... tovább

Zöldsaláta avokádóval

A zsenge cukkinit uborkagyalun felszeleteljük, kevés sóval összekeverjük és néha átforgatva, 20 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt, az összezúzott fokhagymából, az olajból, a lime levéből és borsból öntet keverünk. A ... tovább

Zöldségcurry

Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a köményt és a koriandert, amikor pattogni kezd, tegyük rá a hagymát, a chilit. Kevergetve pároljuk meg, ha a hagyma üvegessé válik, adjuk hozzá a kockára vágott répát, cukkinit és padlizsánt. ... tovább

Zöldségekkel grillezett halloumi sajt

Másfél deci olajba dobjuk a fokhagymát és a bazsalikomot, majd botmixerrel összezúzzuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni néhány órát, időnként rázzuk fel. Szeleteljük fel a zöldségeket, nem túl vékonyra és gyengéden hintsük ... tovább

Zöldséges csirkecurry

A csirkecombot kifilézzük és kockára vágjuk. A paprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra szeljük. A gyömbért és a répát lereszeljük. A zöldbabot ujjnyira metéljük. A felhevített olajon megpirítjuk a fűszereket, ... tovább

Zöldséges gombaleves

A felhevített olajban a finomra vágott zöldségeket átpároljuk. Rádobjuk a felszelt gombákat és azokkal is átpároljuk. Ha a levét elfőtte, a liszttel és a paprikával átpirítjuk, majd az alaplével felöntve felforraljuk, közben ... tovább

Zöldséges kacsaszívragu

A zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a félbe vágott szíveket, a finomra szelt fokhagymát és a fűszereket. Saját levében pörköljük, pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor, majdnem puha, ... tovább