A zöldpaprikát, a hegyes, erős az igazi, az olaj felében átsütjük, majd a bőrét lehúzzuk. Kimagozva, kicsumázva, a maradék olajjal és a finomra vagdalt petrezselyemmel elkeverjük a feta sajttal. Ha szükséges olívaolajat, még ... tovább
A langyos vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a sütőporral és a sóval összeszitált lisztet és simára dolgozzuk. Ha túl sűrű a massza kevés tejjel lazítsuk. Vajjal vékonyan ... tovább
A tejet felforraljuk, majd a zselatint feloldjuk benne. Kissé hűlni hagyjuk és a többi hozzávalóval elkeverjük. Formába tesszük vagy habzsákból (plasztikzacsó sarkát levágva is tökéletes) kinyomva ujjnyi rudakká formázzuk. Dermedni ... tovább
A lisztet összekeverjük a sütőporral és összegyúrjuk a tehéntúróval, a vajjal, a tojássárgájákkal, a sóval, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Lisztezett gyúródeszkán 1.5 cm vastagra kinyújtjuk és egy közepes nagyságú ... tovább
A hozzávalókat jól elkeverjük és a remoska táljába öntjük. 45 percig, avagy tűpróbáig sütjük.
Kiborítva,porcukorral meghintve vagy ízlés szerint baracklekvárral tálaljuk.
Vajazott, morzsával meghintett tepsiben, sütőben is ... tovább
A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
Kapros tejföllel leöntve önálló ... tovább
A túrót áttörjük, a tojásokat felverjük és keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Hűtőszekrényben pihentessük legalább egy órát. Az olajon kevergetve pirítsuk aranybarnára a morzsát, vigyázat a tűzről levéve, az edény ... tovább
A túrókrémet habosra keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal. A felforrósított tejben feloldjuk a beáztatott és kicsavart zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Kevés túrókrémet keverünk a zselatinba, majd a többi ... tovább
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd belekeverve a cukrot és a sót, összegyúrjuk az élesztős tejben elkevert tojással. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de csak langyos vajat. Langyos ... tovább