Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Gesztenyekrémleves

A gesztenye héját bevágjuk, majd forró sütőben 20 percig sütjük. Kendővel letakarva, kicsit hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk. A vaj felén átpirítjuk az apróra kockázott zöldségeket, az egészben hagyott chilit és a reszelt ... tovább

Gesztenyével töltött pulykamell

A pulykamellet vékony, nagy szeletekre vágjuk. Meghintjük sóval és borssal, majd betöltjük a következő töltelékkel. A tojást habosra keverjük a vajjal és hozzáadjuk a darált sertéshúst, az előzőleg megfőzött, ledarált ... tovább

Géza szabolcsi töltöttkáposztája

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, végül fél deci vízzel felöntve összefőzzük.Ha langyosra hűlt összekeverjük a ... tovább

Gixer melegszendvicse

A zúzott fokhagymát elkeverjük a tejfölben, majd megkenjük vele a kenyérszeleteket. A vékonyan félfőre vágott hagymával megrakjuk és ráborítjuk a bacont, majd a sajtot. Előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük. ... tovább

Gixer módosított franciasalátája

A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A ... tovább

Gixer tésztasalátája

A filézett pulyka felső combot apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a pulykacombot rádobva fehéredésig sütjük. Felöntjük a borral, ... tovább

Gnocchi baconos sajtmártással

A felhevített olajon megsütjük a zsályaleveleket. Az olajból kivéve félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a finomra metélt vöröshagymát, majd rádobva a kis kockára vágott bacon, ezzel is átpirítjuk. Ha túl sok zsiradék ... tovább

Gnocchi csirkepaprikás mártásban

A finomra vágott hagymát, a felhevített olajon, megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott csirkét, a kis kockára metélt paprikát és paradicsomot. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve puhára ... tovább

Gnocchi gorgonzolás mártással

A vajat felmelegítjük és beleforgatjuk a gorombára vágott diót. Két perc pirítás után, beleöntjük a tejszínt és a lereszelt gorgonzolát. Megborsozzuk és óvatosan sózzuk, mert a sajt is sós. Kevergetve, kis lángon addig főzzük, ... tovább

Goai sült csirke

A joghurtot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagyma és a reszelt gyömbér felével, a chiliporral, a kurkumával és sóval. A megmosott és kívül-belül szárazra törölt csirkét kenjük be a masszával, a hasüregébe is jusson. ... tovább