Az ecetes paprikák két végét levágjuk és lecsepegtetjük. A fetát áttörjük és habzsákból a paprikák üregébe nyomjuk. Üvegbe tesszük, majd annyi olajjal, amennyi ellepi leöntjük. Két napi pihentetés után tálaljuk. ... tovább
A lilahagymát finomra vágjuk, az uborkát és a paprikát felkockázzuk, a koktélparadicsomot félbe-negyedbe vágjuk, méretétől függően. A kis darabokra tört fetával, a galambbegysalátával és a rukkolával összekeverjük, majd a ... tovább
A cukkínik végeit levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, majd ezzel bekenjük a cukkíniszeleteket, minden szeletbe egy dobókockányi fetát tekerünk, majd a paradicsommal váltakozva nedves ... tovább
A cukkínit almareszelőn lereszeljük. Elkeverjük a fetával, a vajjal, a tejben megáztatott és elmorzsolt zsemlével, a tojással, ízesítjük néhány rozmaringlevéllel, két gerezd zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és ... tovább
A lépet nyúzzuk meg és vágjuk apróra. A felhevített vajban pirítsuk barnára a finomra metélt hagymát, majd keverjük hozzá a lépet. Süssük össze és öntsük rá a konyakot, ha elpárolgott, öntsük fel a borral. Főzzük össze és ... tovább
A csirkemelleket lapjában ketté vágjuk és folpack alatt vékonyra klopfoljuk.
A spenótot megmossuk és evőkanálnyi olajon, a zúzott fokhagymával és borssal fűszerezve átpároljuk.
A csirkemellszeletekrekre ráterítjük a spenótot, ... tovább
A hátszínt gondosan megtisztítjuk a hártyáitól és vékony, nagy szeletekre vágjuk. Gyengéden kiverjük és mindkét oldalát sóval, borssal meghintjük. A zöldfűszereket, és a háromféle hagymát finomra vagdaljuk. A sajtot ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg össze nem esik és a leve nagy részét el nem fövi. Közben sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük és belekeverjük az ... tovább
A kicsontozott rostélyost lehártyázzuk, majd középen felszúrjuk és beletűzzük a répákat, majd a vékony csíkokra vágott baconnal, az eredeti recept szerint, pancettával, a répa négy oldalán, a vékony csíkokra vágott szalonnával ... tovább
A vaj felén megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a fehérborral és a halalaplével, majd mártássá főzzük. Ha langyosra hűlt sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük és belekeverjük a tojássárgáját és a megreszelt sajt ... tovább