A kivert karajt sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. Az olajban kissé elősütjük. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sütőzsiradékot tepsibe öntjük és a zöldségeket beleszórjuk. Ezeket is sózzuk, ... tovább
A felhevített olajban megpároljuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott cukkínit, padlizsánt és a gombát. Összesütjük, majd rászórjuk a fűszereket és ráöntjük, a kézzel összetört, paradicsomkonzervet, a ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott zöldséget megpirítjuk, rádobjuk a két csípős és a három TV paprikát, majd jól átforgatjuk. A kicsire vágott paradicsommal és a fűszerekkel összeforraljuk. A vörösbort belekeverve felfőzzük. ... tovább
A csirkecombot bőrözzük le és filézzük ki, majd vágjuk kockára. A bőrből és a csontból, ha időnk engedi, főzzünk alaplevet. A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és a lereszelt vagy apróra metélt ... tovább
Ideális recept a maradék húsleves felhasználására. A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a kétszeres térfogatának megfelelő húslevessel. Felforraljuk, majd kis lángon tíz percig főzzük, végül a lángot eloltva, ... tovább
A zöldségkeveréket kevés, forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Az olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, végül a lángot eloltva keverjük bele a fűszereket és a zúzott ... tovább
A zöldségkeveréket, kevés sóval ízesített vízben félpuhára pároljuk. A sertésszelet hártyáját több helyen bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal meghintve, a forró olajban megsütjük. Kivesszük és melegen ... tovább
A felhevített vajon megpezsgetjük a lisztet, majd a tejet hozzáöntve, folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítve, besamel mártássá főzzük. Közben a zöldségkeveréket forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. A ... tovább
A zöldségeket kockázd fel és sós vízben főzd roppanósra. A zöldpetrezselymet aprítsd finomra. A csirkecombok bőrét lazítsd fel. A zöldségeket, a tojást, a fűszereket keverd össze és töltsd a fellazított bőr alá, a nyílást ... tovább
A répát és a gyömbért megtisztítjuk, a paradicsomot kicsumázzuk, a lime-ot felnegyedeljük. A hozzávalókat gyümölcscentrifugába tesszük és a levüket kipréseljük. A kapott zöldséglét sóval és borssal ízesítjük, majd két ... tovább