A hús fazékba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát és egy fej darabolt hagymát, felöntjük a csirkealaplével és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takarékon, finoman gyöngyözve 3 órát főzzük. A húst kivesszük és ... tovább
A megmosott céklákat alufóliába burkoljuk és 175 fokra előmelegített sütőben, egy órát sütjük. Forrón megtisztítjuk, a kétharmadát húsdarálón ledaráljuk, a többit kockára vágjuk. A porrá tört fűszerekkel, a tormával és a ... tovább
A finomra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felkockázott céklát, burgonyát és a fokhagymát. Fedő alatt kicsit párolom, közben megfűszerezem. Felöntöm az alaplével és a borral, majd puhára főzöm. Botmixerrel ... tovább
A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan ... tovább
A céklát héjában megsütjük és hagyjuk kihűlni. Ezután lehámozzuk, kockákra, és egy tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és a céklához adjuk. Meglocsoljuk az ecettel. Közben a hagymát és a metélőhagymát finomra ... tovább
A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A kenyér héját vékonyan vágjuk le és a belét vágjuk kockára. Két gerezd fokhagymát roppantsunk meg, majd két evőkanál hideg olívaolajban dobjuk és megfuttatjuk, ... tovább
Fél deci vodkát felhevítünk, majd meggyújtjuk. A sajtot beledobjuk és elkeverjük. A tejszínt, a bort és a fűszereket hozzáadva összeforraljuk. Forrón tálaljuk.
... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, a felaprított chilit és a zúzott fokhagymát. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a csövekről levágott kukoricát és puhára főzzük. Ha kész ... tovább
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és az ízlés szerint kimagozott, majd kis darabokra vágott chilit. Amikor a hagyma összeesett, hagyjuk kihűlni, a hozzávalókat tegyük a botmixer poharába és törjük pürévé. ... tovább
Az olajból egy pohárnyit a turmixgép poharába töltünk. A chili csumáját kivágjuk és az olajba dobjuk, rászórjuk a paprikát és a fedőt ráborítva, megnyomjuk a gombot. Fél perc turmixolás után hozzáöntjük a többi olajhoz és ... tovább