A halat megtisztítjuk, kibelezzük és lefejezzük, lehetőleg apróbbakat használjunk. A halak belsejét bőven besózzuk és sóval vastagon rétegezve két napra hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a sárgarépát uborkagyalun legyaluljuk ... tovább
8 deci vizet forraljunk fel, keverjük bele a vajat, a sót, a cukrot és a citromlevet. Főzzük a lében két percig a spárgák zsenge fejét, majd tegyük át jeges vízbe. A spárgák aljáról törjük le a fásabb szárat és ezt is főzzük ... tovább
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk a zsiradékban. Visszatesszük a pörcöt, beledobjuk a finomra vágott hagymát, a vékonyra karikázott debrecenit. Ha a hagyma ... tovább
A majonézt, a sajtkrémet és az ecetes uborkát botmixerrel összetörjük, majd belekeverjük a finomra metélt lilahagymát. A csirkemellet kifilézzük, majd ferdén vékony szeletekre vágjuk. Sózva borsozva, a felhevített olajban ... tovább
A felhevített vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Felöntjük az alaplével, majd belefőzzük a brokkoli kis kockára vágott szárát. A puhára főtt, hozzáadjuk a virágokat, a tejszínt, fűszerezzük és ... tovább
A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. A kefírbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, némi sóval, borssal ízesítjük és, a ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát átpirítjuk.
Belekeverjük a kis kockára szelt hús, a fűszereket, a paprikát és fedő alatt, mindig, csak kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük. A hamburger ... tovább
A sajtokat lereszeljük és az áttört főtt burgonyával és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Tenyérnyi lapokká formázzuk. Kevés olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük, majd fokhagymával vagy kaporral ... tovább
Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd belekeverjük az almareszelőn lereszelt cukkínit. Öt percig pirítjuk, néha átforgatjuk. Felöntjük az alaplével és puhára ... tovább
Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a krumplit. Amikor langyosra hűlt, meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mindegyiket vízszintesen 3 darabra vágjuk, 2-2 szelet füstölt sajtot helyezünk beléjük, megsózzuk és megborsozzuk. A ... tovább