Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rovato-i párolt marha

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg marhafelsál 243 17 19 0.6 0 83
6 db szardella ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
25 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymát és a szardellát összezúzzuk és bedörzsöljük vele a húst, majd az olajon körben barnára sütjük, közben mellészórjuk a felaprított zöldségeket. Ráöntjük a bort és hagyjuk elpárologni a levét. Felöntjük az alaplével és csendes tűzön, két órát forraljuk. Ha a hús megpuhult, kivesszük a léből és a levet a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal jól elkeverjük. A felszeletelt húsra öntjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és megcsepegtetjük olívaolajjal.
Köretként polentát adjunk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)