A padlizsánt keresztben szeleteljük centi vastagra, sózzuk be és fél óra állás után mossuk le. Jól lecsepegtetve forró olajon süssük barnára. Két evőkanál olajon süssük át a kicsumázott, kézzel összetört paradicsomokat, adjuk ... tovább
A padlizsánokat megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőben vagy parázs fölött, addig sütjük amíg a héja egészen fekete lesz. Hideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. A hagymával és a fokhagymával tuxmixgépben ... tovább
Nagy fejű gombákat válasszunk, majd a tönkjét kitörve, a fejeket sós, citromos vízben egy percig főzzük. lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A padlizsánt forró sütőben, egyszer megfordítva süssük 30 percig. Papírral letakarva hagyjuk ... tovább
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük és félretesszük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A ... tovább
A padlizsánt vágjuk keresztben fél centis szeletekre, majd sózzuk be. hagyjuk pihenni fél órát és öblítsük le. Hagyjuk lecsepegni és két evőkanál olajon, a szeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára. A maradék olajat keverjük ... tovább
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és csipetnyi sóval, majd egy tojást és kevés vizet hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben, egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A felhevített olajon ... tovább
A padlizsánt hámozás nélkül szeleteljük fel, majd besózva hagyjuk állni fél órát. Közben a kefírbe keverjük a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, a mustárt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lecsöpögtetett ... tovább
A padlizsánt hosszában felszeleteljük és olajjal megkenve mindkét oldalát meggrillezzük. Még melegen beecseteljük némi olajban elkevert zúzott fokhagymával, ha kihűlt ráterítünk egy hajszálvékony sonkaszeletet és a ... tovább
A csirkeszárnyakat három részre daraboljuk. A legvége mehet az alaplébe. A többit 2 evőkanál felhevített olajban barnulásig elősütjük. Leszűrjük az olajat, félretesszük, a húst sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. A félretett ... tovább
A recept eredetileg chorizo kolbásszal és serrano sonkával készül, ha hozzájutunk ezekkel készítsük. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pároljuk meg benne a finomra vágott vöröshagymát, ha megpuhult adjuk hozzá a zúzott ... tovább