Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tésztafélék
(591 db)

Tepertős lángos

A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A főtt, áttört burgonyát, a darált tepertőt, a liszttel és a tojássárgákkal, ráöntve az élesztős tejet jól kidagasztjuk. Jól sózzuk, borsozzuk meg. ... tovább

Tepertős pogácsa

A darált tepertőt összegyúrjuk a hozzávalókkal, annyi bort adjunk hozzá, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Kinyújtjuk és 20 perc pihentetésekkel háromszor hajtogatjuk. Tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Felvert tojással ... tovább

Tepertős stangli

A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk. Kezdetben ne adjuk hozzá az összes tejfölt, hogy be tudjuk állítani a tészta keménységét. Ha elkészültünk, nyújtsuk ki a tésztát és kenjük rá a megdarált tepertőt, majd ... tovább

Tepertős-túrós rétes

A tepertőt apró darabokra felvagdalom, majd a túróval, a darával, a tojássárgával és a tejföllel masszává keverem, ízlés szerint sózom, borsozom. Félreteszem és a zsírt meglangyosítom. Az egyik réteslapot enyhén nedves ... tovább

Tésztában sült elzászi pecsenye

Az élesztőt a meglangyosított, a cukorral elkevert tejfölben felfuttatjuk, majd egy nagy tálban, összegyúrjuk a tészta hozzávalóival és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra ... tovább

Thai üvegtészta-saláta

A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített ... tovább

Tintahal töltve

Tisztítsuk meg a tintahalat, belezzük ki és távolítsuk el a fejét. Vágjuk le a csápokat és kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kapribogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a szardella filét, majd kevés vízzel ... tovább

Tiramisu hagyományosan

Jó minőségű presszókávét, babapiskótát és kakaót használjunk. A tojássárgájával keverjük ki a cukrot, a teljes oldódásig, majd keverjük bele a likőr felét és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. A kávét és a likőr ... tovább

Tojásfasírt

5 db tojást keményre főzünk és ledarálunk, majd hozzáadunk két beáztatott kicsavart zsemlét, finomra metélt petrezselymet, zellerkrémet, 1 nyers tojást és sót. Összedolgozzuk, negyed órát állni hagyjuk, majd pogácsákká ... tovább

Tojáskrémes szendvics

A hagymát, az olívabogyót és a kapri bogyót, a petrezselyem levelet apróra metéljük. A keményre főzött tojást kis kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval összeforgatjuk. A ... tovább