A túró harmadát összegyúrjuk a margarinnal és a liszttel, majd kettéosztva fél órát pihentetjük. Az egyik cipót tepsi méretűre kinyújtjuk és kekszmorzsával meghintjük. A maradék túrót simára keverjük 3 tojás sárgájával, a ... tovább
A joghurtot és a tejfölt tüllel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy órát hagyjuk csepegni. Az epret feldaraboljuk és 2 evőkanál cukorral és a zselatin negyedével felforraljuk, a lime lereszelt héját belekeverjük. Kissé kihűtjük, ... tovább
A pudingport kevés hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk és kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet. Készre főzzük. A kekszet durvára törjük, elkeverjük a gorombára ... tovább
Az epret kicsumázzuk és a piskótával együtt apró kockára vágjuk. A piskótakockákat megöntözzük a rum és a kávé keverékével, majd összeforgatjuk, a forró sárgakrémmel és az eperrel. Kerek tortaformába nyomkodjuk. A tetejét ... tovább
A cukrokkal elkeverjük a tojásokat. A liszttel összeforgatjuk a sót és a sütőport. Végül egyneműsítjük és tortaformába nyomkodjuk. 160 fokon 20 percig sütjük. A feldarabolt epreket, a balzsamecettel és a balzsam felével ... tovább
A gombaféléket vékony szeletekre vágjuk. Az apró kockára vágott hagymát, a vaj-olaj felforrósított keverékén lepirítjuk, majd a gombát hozzáadva, tovább sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűágról letépett levelekkel, ... tovább
A rostélyos- vagy felsál-szeleteket megveregetjük, s miután megsóztuk, hirtelen kisütjük. Egy lábasban egy kis zsíron pirított zöldséges és hagymás lében, melybe fél citrom héját is belevágtuk, félpuhára pároljuk a ... tovább
A tisztított és darabolt fácánt hideg vízben felteszünk főzni. Hozzáadjuk a feldarabolt gyökérzöldséget és a zellert, majd a kelkáposztát, a vöröshagymát és a fokhagymát. A két fej gombát és majoránnával fűszerezzük. Két ... tovább
A szétmorzsolt élesztőt a cukorral elkevert, 2 dl-nyi langyos tejben elkeverjük, meghintjük egy kis liszttel, majd, meleg helyen, felfuttatjuk. A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek. Az átszitált lisztet nagy tálba szórjuk. ... tovább
A babot és a hasábokra vágott zöldségeket a fűszerezett alaplében, majdnem puhára főzzük. A tojásból, a liszt kétharmadából és csipet sóból galuskát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A tejfölt 1 evőkanál liszttel és kevés ... tovább