Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tésztafélék
(591 db)

Diós rétes

A darált diót elkeverem a cukor felével és a fahéjjal. A tojásfehérjét keményre felverem, a csipetnyi sóval és a megmaradt cukorral. Óvatosan összeforgatom a dióval és a mazsolával. Nem hagyom állni, azonnal betöltöm, mert a hab ... tovább

Diótorta

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a citromhéjjal. A fehérjéket a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába keverjük a sütőporral elkevert darált diót. Majd óvatosan ... tovább

Disznósajtos szendvics

A majdnem teljesen félbevágott bucit széthajtjuk, az alsó felét megkenjük a krémsajttal, majd beborítjuk a disznósajtszeletekkel. A római salátával és a színes paprikasalátával díszítjük. Szorosan összehajtva, sütőpapírba ... tovább

Dorozsmai molnárponty

A halszeleteket besózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vagdalt ... tovább

Duplabarackos rétes

A gyümölcsöket kimagozzuk és héjukat eltávolítjuk, majd darabokra vagdaljuk. Összeforgatjuk a porcukorral a narancslikőrrel és a citromlével. A mazsolát és a durvára vágott fenyőmagot a rumba beáztatjuk. Legalább egy órát hagyjuk ... tovább

Dúsított tarhonyáskrumpli

A kis kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon a finomra metélt hagymát és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tetszőlegesen felvagdalt krumplit, a felszeletelt paprikát, a ... tovább

Egres pite

A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, ... tovább

Egyszerű csokoládétorta

A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos ... tovább

Eperzselé alagút

A bort, a citromlét és a cukrot felforraljuk és feloldjuk benne a zselatint. Egy őzgerincformát folpackal kibélelünk és beleszórjuk a megtisztított és szükség szerint kisebb darabokra vágott epret. A langyosra hűlt, de még folyékony ... tovább

Epres kocka

A tojásfehérjéket verjünk addig, míg fényes kemény habot nem kapunk. A sárgáját keverjük ki a cukorral és vaníliás cukorral. Akkor jó ha a cukor már nem ropog és a krém szinte fehér. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet és ... tovább