Egres pite
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
70 dkg
egres |
0 |
0.6 |
0.2 |
8 |
3 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
12 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
12.5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 evőkanál
édes morzsa |
351 |
10.2 |
0.9 |
73.7 |
1.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, megszurkáljuk, sütőpapírral béleljük és babbal megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük. Közben a maradék cukrot, az egrest és a morzsát keverjük össze. Vegyük ki a tésztából a babot és a papírt, a helyére öntsük az egrest, rácsozzuk be a maradék tésztával, kenjük le a tojásfehérjével és még 25 percig süssük. Hidegen szeleteljük fel, mint a tortát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)