Egres pite (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Csőben sült, Édes, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, megszurkáljuk, sütőpapírral béleljük és babbal megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük. Közben a maradék cukrot, az egrest és a morzsát keverjük össze. Vegyük ki a tésztából a babot és a papírt, a helyére öntsük az egrest, rácsozzuk be a maradék tésztával, kenjük le a tojásfehérjével és még 25 percig süssük. Hidegen szeleteljük fel, mint a tortát. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||