Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Húsfélék
(1512 db)

Krokodilsteak

A salotta hagymát nagyon finomra vagdaljuk, a gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük, majd a hozzávalókkal marináddá keverjük. A krokodilhúst szeletekre vágjuk és a pácba téve egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap ... tovább

Kubai fehérbab leves (Caldo Gallego)

A zöldségeket vágjuk apró kockára, majd, a burgonya és a kel kivételével, tegyünk mindent egy megfelelő méretű fazékba. Két liter vízzel öntsük fel és lefedve, kis lángon főzzük három órát. Ekkor dobjuk bele a kockára ... tovább

Kubai fekete bab csülökkel

A fekete babot tegyük fazékba és öntsünk rá 8 deci vizet. Forraljuk fel, majd két perc forralás után, a lángot kikapcsolva, hagyjuk állni egy órát. Ekkor az ecet, a só és a bors kivételével tegyük a fazékba az összes ... tovább

Kubai felesborsóleves

Áztassuk be a felesborsót egy éjszakára. Másnap, egy lábosban, forró olajon kevergessük egy percig az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a fűszereket, a lecsepegtetett borsót, a kis kockára vágott sonkát és burgonyát. ... tovább

Kucurapörkölt

A felhevített zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott méhez hozzáadjuk. Jól összesütjük és a feldarabolt zöldségekkel fűszerezzük. Szükség szerint, kevés vizet hozzáadva, puhára főzzük. ... tovább

Kukoricalepény baconnal

A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót. Tegyük félre, amíg a lepény elkészül. Szitáljuk össze a lisztféléket a sütőporral, a sóval és a borssal. Keverjük simára a kefírt a tejszínnel, az olajjal ... tovább

Kukoricás rizses hús

A finomra vágott hagymát a forró olajon megpirítjuk, majd rászórjuk a kis kockára vágott húst. Kevergetve enyhe barnulásig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük a borral és fedő alatt, kis ... tovább

Kukoricás-répás csirkecomb

A csirkecombokat sóval, borssal meghintjük. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpirítjuk, majd a csirkecombok mindkét oldalát barnulásig sütjük. Felöntjük az alaplével és fedő alatt, kis lángon puhulásig pároljuk. Az ... tovább

Kukoricás-sajtos csirkemell

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ezzel is megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, végül fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Simára keverjük a lisztet, a ... tovább

Kukoricás-sonkás tésztasaláta

A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntethez valókat és beleforgatjuk a tésztát, a sonkát és a lilahagymát tálalásig ... tovább