Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolozsvári, medvehagymás tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
15 dkg kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpároljuk rajta a finomra metélt vöröshagymát. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A hagymás szalonnára öntjük a tejszínt, belekeverjük a felvagdalt medvehagymát és a reszelt parmezán felét. Csak addig főzzük, amíg a sajt elolvad, ekkor összeforgatjuk a lecsepegtetett főtt tésztával és a maradék sajttal megszórva, azonnal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)