Kolozsvári, medvehagymás tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpároljuk rajta a finomra metélt vöröshagymát. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A hagymás szalonnára öntjük a tejszínt, belekeverjük a felvagdalt medvehagymát és a reszelt parmezán felét. Csak addig főzzük, amíg a sajt elolvad, ekkor összeforgatjuk a lecsepegtetett főtt tésztával és a maradék sajttal megszórva, azonnal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||