Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Konfitált kacsazúza

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Farsang, Csőben sült, Lassan sütött, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tizórai gyerekeknek , Reggeli
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál mustár por 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1.5 kg kacsazsír ? ? ? ? ? ?
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
70 dkg kacsazúza 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított zúzát keverjük el a borral, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a mustárporral, a sóval és a borssal. Hagyjuk hűtőben állni 3 órát. Süssük át kevés zsírban, éppen csak fehéredésig, majd öntsük fel a többi zsírral. Fontos, hogy ellepje. Alufóliával szorosan lefedve, tegyük 100 fokra előmelegített sütőbe és 4 órát hagyjuk párolódni. Szűrjük le, a zsírt használjuk el pecsenyezsírnak. A zúzát adhatjuk, feltétként, rizzsel, vagy szendvics rátétként, ekkor újhagymát és kevés fagyott zsírt adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)