Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Húsfélék
(1512 db)

Citromos pulykamell

A pulykamellet vágjuk szeletekre és gyengéden veregessük meg. A vaj felét és az olajat forrósítsuk fel és a sózott, borsozott hússzeletek mindkét oldalát süssük pirosra a zsiradékban. A hússzeleteket vegyük ki, a megmaradt ... tovább

Citromos sertéssült

A sertéscombot konyhai zsineggel körbekötjük, hogy sütés után szép formája legyen, sózzuk, borsozzuk. Az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, majd a húst körbesütjük rajta, ha minden oldala szép piros, mindig csak kevés vizet ... tovább

Citromos sertésszűz

A húst lehártyázzuk, majd felszeleteljük. A citromhéjjal meghintjük, sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetjük. Fél órát állni hagyjuk. Az egyik oldalát lisztbe mártjuk. A felhevített vaj olaj keveréken a lisztezett ... tovább

Citromos sült bárányvelő

a bárány agyvelőt hideg vízbe tesszük és 10 perc állás után a hártyáit eltávolítjuk. Egy citromhéját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A bárányvelőre öntjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet sózzuk, ... tovább

Citromos-boros csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetve, félretesszük, a sütőserpenyőbe tesszük a lereszelt citromhéjat, a ... tovább

Citrusos, gyömbéres marhacsíkok

A hátszínt annyi időre tegyük a mélyhűtőbe, hogy kissé megdermedjen, majd vágjuk vékony szeletekre és a szeleteket vágjuk ujjnyi csíkokra. Az egyik lime héját és a gyömbért reszeljük le, a lime levét csavarjuk ki és keverjük ... tovább

Club szendvics

A kicsontozott csirkemellet lapjában két szeletre vágjuk és az olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félretesszük és a zsírjában ropogósra sütjük a megfelezett baconszeleteket. Ezeket is félretesszük. A majonézt elkeverjük a ... tovább

Cobb saláta

A bacont ropogósra sütjük és darabokra vagdaljuk. A főtt tojást, a sült vagy főtt csirkét, (lehet grill csirke is) kis kockára vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot és az avokádót ... tovább

Coq au vin

A kakast feldaraboljuk és az aprólékot félretesszük. A kakasdarabokat, a durvára vágott zöldségeket és a fűszereket leöntjük a vörösborral, melybe brandyt és ecetet kevertünk. Jó minőségű, száraz, testes bort válasszunk. Egy ... tovább

Cordobai gazpacho

A 3 tojást főzzük keményre, a szikkadt zsemléket áztassuk be, a sonkát vágjuk apró kockára (igazából szárított, nyers spanyol serrano sonka illene hozzá, de a magyar is tökéletes). A paradicsom csumáját kivágjuk és a ... tovább