Citromos csirkeszárny
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csokor
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 kg
csirkeszárny |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkeszárnyakat 3 darabra vágjuk, a legvégét máshoz eltesszük. Az olajat felforrósítjuk és a sózott, borsozott szárnydarabokat mindkét oldalukon lepirítjuk, majd tűzálló tálba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját, ráöntjük a kicsavart levét, hozzákeverjük a vajat, majd a tálat lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra sütés után a fedőt levesszük és negyed óra alatt pirosra sütjük.
Tálalás előtt belekeverjük a finomra vagdalt korianderzöldet. Ha nincs korianderzöldünk, akkor petrezselymet használjunk, de adjunk hozzá egy kiskanál őrölt koriandermagot.
Friss salátát kínáljunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)