Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos csirkeszárny

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 kg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyakat 3 darabra vágjuk, a legvégét máshoz eltesszük. Az olajat felforrósítjuk és a sózott, borsozott szárnydarabokat mindkét oldalukon lepirítjuk, majd tűzálló tálba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját, ráöntjük a kicsavart levét, hozzákeverjük a vajat, majd a tálat lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra sütés után a fedőt levesszük és negyed óra alatt pirosra sütjük.
Tálalás előtt belekeverjük a finomra vagdalt korianderzöldet. Ha nincs korianderzöldünk, akkor petrezselymet használjunk, de adjunk hozzá egy kiskanál őrölt koriandermagot.
Friss salátát kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)