A tojások sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Végül a tojások, csipet sóval, keményre vert habját is beleforgatjuk, az előzőleg meghámozott, kimagozott és ... tovább
A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és ... tovább
A zsemlét a tejben áztassuk meg, majd jól csavarjuk ki. A darált hússal, az egy teáskanál zsírban megpirított hagymával és a belekevert fokhagymával, a tojással, valamint a fűszerekkel jól keverjük el. Formázzuk 8 gombóccá, majd ... tovább
Az élesztőt a meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk, majd hozzáadva a langyos vaj kétharmadát, a tojást és egy deci vizet habosra keverjük. A többi cukrot, a sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a tejes ... tovább
Verjük a tojásokat habosra, majd dolgozzuk tovább a cukorral. Végül a tejszínnel és a vaníliaromával verjük készre. A legvégén adjuk hozzá a mogyorókrémet. Fagylaltgépben hagyjuk dermedni.
Tejszínhabrózsával és szórt ... tovább
A lisztet, a cukrot, a sót és a citromhéjat, egy deci tejjel és a tojássárgájával csomómentesre keverjük. A többi tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd, folyamatos keverés mellett, a tojásos keverékhez adjuk. A ... tovább
A mazsolát öntsük le egy bögre forró vízzel, 20 perc múlva csepegtessük le. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a réteslapok felét, rétegenként vajjal olvasztott vajjal megcsepegtetve helyezzük bele. Sós vízben, előírás szerint ... tovább
A bacont serpenyőben süssük ropogósra. a lisztet a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel szitáljuk össze, majd a tejföllel elkevert szódavízzel és négy felvert tojással keverjük el. Sima tésztát kell kapnunk. Gofrisütőben ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha kissé kihűlt, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a darált hússal, a kicsavart zsemlével és a tojásokkal. Kis golyókká formázzuk és ... tovább
A vesét lapjában vágjuk félbe, tisztítsuk meg, a fehér részt a belsejéből vágjuk ki, majd többször váltott vízben mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A velőt pár percig langyos vízben áztatjuk, majd lehúzzuk róla a ... tovább