Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós-almás szelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

Túrós-almás szelet
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kiskanál vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
13 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Az almás túrókrém
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1,5 kg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
13 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1,25 kg tehéntúró (sovány) 0 0 0 0 0 75
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túrós-almás szelet
A tészta összes hozzávalóját egy gyúródeszkára tesszük, majd két kézzel, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, a kész tésztát folpackba burkolva, 2 órára, hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, majd beleterítve, villával megszurkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A tészta köré sütőkeretet teszünk és belesimítjuk az almás masszát. A tetejére szórjuk a mandulalapocskákat. Visszatesszük a sütőbe és fél óra alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockára.

Az almás túrókrém
A túrómasszához a vajat, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat és levet, a túrót, a tojássárgáját egy tálba tesszük és robotgéppel jól összekeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a kis kockára vágott almát. Végül a csipet sóval és cukorral keményre vert tojásfehérjehabot és a lisztet beleforgatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)