Túrós-mazsolás puffancs
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
narancslé 100%-os |
102 |
1.49 |
0.13 |
23.8 |
0 |
0 |
| 10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 4 dkg
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 10 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
| 5 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
| 12-13 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
| 5 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 5 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 teáskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet, a sót, a sütőport és finomra őrölt mandulát összeszitáljuk. Az áttört túrót, a cukrokat és a folyékony hozzávalókat átkeverjük, majd a lisztes keverékkel simára dolgozzuk. Végül beledagasztjuk a mazsolát.
A tésztát tíz részre osztjuk és mindegyikből elveszünk egy cseresznyényit. A golyóvá formált tésztákat keresztben bevágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a keresztek közepébe tesszük a kis tésztagolyókat. 200 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt, pirosra sütjük. A narancslevet és a porcukrot elkeverjük, a langyos tesztára kenjük, majd megszórjuk, a szárazon megpirított mandulalapocskákkal. Kissé száradni hagyjuk, majd vajjal és dzsemmel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)