Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós-mazsolás puffancs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
4 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
12-13 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a sót, a sütőport és finomra őrölt mandulát összeszitáljuk. Az áttört túrót, a cukrokat és a folyékony hozzávalókat átkeverjük, majd a lisztes keverékkel simára dolgozzuk. Végül beledagasztjuk a mazsolát.
A tésztát tíz részre osztjuk és mindegyikből elveszünk egy cseresznyényit. A golyóvá formált tésztákat keresztben bevágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a keresztek közepébe tesszük a kis tésztagolyókat. 200 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt, pirosra sütjük. A narancslevet és a porcukrot elkeverjük, a langyos tesztára kenjük, majd megszórjuk, a szárazon megpirított mandulalapocskákkal. Kissé száradni hagyjuk, majd vajjal és dzsemmel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)