A burgonyát puhára főzzük és még melegen áttörjük. A tonhal olaját lecsepegtetjük és a tojássárgájával majonézzé keverjük, majd az áttört tonhallal, burgonyával, a finomra vágott lilahagymával, sózva, borsozva, a mustárral ... tovább
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és hűlni hagyjuk. Az uborkát hosszában félbe vágjuk és a két végét levágva, a magjait kikaparjuk, majd 10 centis darabokra vágjuk. A citromot megfelezzük, az egyik felét szeletekre vágjuk, ... tovább
A citromok levét kicsavarjuk, zúzott fokhagymával, borssal és a finomra aprított zöldfűszerekkel elkeverjük, majd beleforgatjuk az ujjnyi kockákra vágott, előzetesen besózott halfilét. Egy órára tegyük hűtőbe. Közben a padlizsánt ... tovább
Az amurt megtisztítjuk, belsejét kimossuk, fejét és gerinccsontját eltávolítjuk, keskeny szeletekre vágjuk, megfőzzük, és teljesen szálkátlanítjuk. Az ízekre szedett halat összekeverjük a citromok levével, sóval, törött borssal. ... tovább
A harcsafiléből szeleteket vágunk, majd sóval, borssal meghintve, a citrom levével megcsepegtetjük és fél órára félre tesszük. Néha forgassuk át. Közben a morzsából, a reszelt parmezánból és citromhéjból, belekeverve a ... tovább
A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy ... tovább
A padlizsánt kockára vágjuk és bőven besózzuk. A többi zöldséget hasonló kockára vágjuk, de a paradicsomot előbb meghámozzuk. Fél óra állás után a padlizsánt leöblítjük és leszárítjuk. Az olívaolajon a lilahagymát ... tovább
A citrom levét kifacsarjuk és a zúzott fokhagymával, borssal és sóval ízesítve a feldarabolt harcsafilére öntjük. Bő fél órát hagyjuk állni, majd csepegtessük le a harcsahúst. A vékonyra szeletelt szalonna egy részével ... tovább
A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, ... tovább
A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt és két evőkanálnyi zsiradékot félreteszünk. A többi zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ... tovább