Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halkrémmel töltött uborka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Hideg, Sós, Halak, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db mackó zsíros ömlesztett sajt 357 24.9 27.4 2.2 0 114
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és hűlni hagyjuk. Az uborkát hosszában félbe vágjuk és a két végét levágva, a magjait kikaparjuk, majd 10 centis darabokra vágjuk. A citromot megfelezzük, az egyik felét szeletekre vágjuk, a másik felének a levét kicsavarjuk. A tojásokat, a tonhalat, olajával együtt, a finomra vagdalt metélőhagymával és a többi hozzávalóval villával összetörjük és habosra keverjük. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük, majd habzsákból az uborkahajókba töltjük.
Lehűtve, citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)