A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk és állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát, a petrezselymet és a gombáta finomra vágjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát a felhevített vajban ... tovább
A halhúst sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkevert lébe áztatjuk. 20 perc múlva lecsepegtetjük és a lisztbe mártjuk. A forró olajban megsütjük. Serpenyőbe tesszük, a páclét és az alaplét ráöntjük. ... tovább
A gyufányi csíkokra vágott zöldségeket, gyümölcsöket az olajban átpároljuk, majd a többi hozzávalóval összeforraljuk. Mártássá főzzük és félretesszük.
A harcsát szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal meghintjük és lisztbe ... tovább
A halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve állni hagyjuk. A felforrósított vajon a szálasra vágott hagymát megpároljuk, közben sózzuk és rászórva a cukrot megkaramellizáljuk, de ne hagyjuk nagyon megbarnulni. ... tovább
4 alufólialapot kiterítünk a lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és ráterítjük az olívaolajjal megcsepegtetett lapra. Rákarikázzuk a hagymát és a paradicsomot, ezeket is sózzuk, borsozzuk, majd megkoronázzuk a sós vízben blansírozott ... tovább
A tonhalfiléket ujjnyi darabokra vágjuk. A citrom kicsavart levéből, az olajból, a rozmaring, a bors és a só hozzáadásával páclevet készítünk és a haldarabokat beleforgatjuk. Két órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve a ... tovább
A pontyot kifilézem, majd a szeleteket beirdalom. A hagymát apróra vágom és 3 liter vízzel felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beledobom a sót és a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot, a zöld- és a ... tovább
A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk ... tovább
3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és ... tovább
A tőkehalat vágjuk fel kétujjnyi kockára, csöpögtessük meg a citrom kicsavart levével és sózzuk meg. 20 percre tegyük hűtőbe. A banánt vágjuk hasonló méretű darabokra és tekerjük be a baconba. Váltakozva húzzuk beáztatott ... tovább