Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconos halnyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Csőben sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Halak
Hozzávalók

Baconos halnyárs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
60 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Aioli mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kiskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Baconos halnyárs
A tonhalfiléket ujjnyi darabokra vágjuk. A citrom kicsavart levéből, az olajból, a rozmaring, a bors és a só hozzáadásával páclevet készítünk és a haldarabokat beleforgatjuk. Két órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve a baconszeletekbe tekerjük. Két párhuzamos nyársra húzzuk a göngyölegeket, azért kell a két nyárs, mert így jól forgatható. A tepsi szélére fektetve a nyársvégeket 10-15 percig sütjük, kétszer-háromszor megforgatva 200 fokra előmelegített sütőben. Sütés közben a lecsepegett páclével, néhányszor, kenjük meg.
Citromgerezdekkel díszítve, párolt rizzsel és aioli mártással tálaljuk.

Aioli mártás
A fokhagymát összezúzzuk és a sóval szinte krémesre dörzsöljük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a borsot, majd jól elkeverjük a tojássárgájával. Ha a masszánk homogén, habverővel, először cseppenként, majd vékony sugárban, hozzáöntve az olajat kemény mártássá verjük.
Behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)