Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tűzdelt pontyfilé roston sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pontyot kifilézzük, de nem nyúzzuk meg. A bőrös felére fordítjuk és sűrűn beirdaljuk. A vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Sóval borssal meghintjük és az olajjal összezúzott fokhagymával bekenjük. Rostlapon vagy sütőrácsba szorítva grillrácson aranybarnára sütjük.
Salátával és friss kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)