Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Húsgombócok póréágyon

A pulyka felső combot ledaráljuk, majd összegyúrjuk a tojással, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokká alakítjuk ... tovább

Húsimádó pizza

A megkelt pizzatésztát a megfelelő formába nyújtjuk, majd olajjal megkenjük. A receptnek megfelelően, meghintjük, a felkockázott hozzávalókkal, majd tíz percig sütjük. Végül, a csíkokra vágott sajtfélékkel meghintve, ... tovább

Húsos árpakása

Az árpát áztassuk be 2 órára. A forró olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a kockázott húst süssük fehéredésig benne. Kis lángon pároljuk tíz percig. Keverjük bele a zúzott fokhagymát, a borsot és a majoránnát. ... tovább

Húsos burek

A húsokat daráljuk meg. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg két evőkanál olajon, majd öntsünk rá fél deci vizet és süssük zsírjára. Dobjuk rá a darált húsokat és folyamatos kevergetés mellett süssük fehéredésig. Hagyjuk ... tovább

Húsos gőzgombóc

A kicsontozott csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk és borsozva, esetleg gyengén sózva, a szószok is sósak!, a felforrósított olaj felében, hirtelen átsütjük. Kivesszük és lecsepegtetjük, ha langyosra hűlt, apróra ... tovább

Húsos pirog

A húsokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel, mindig, csak kevés vízzel felöntve, puhára pároljuk. Végül ledaráljuk és a finomra metélt, zsírjára sütött szalonnán lepirítjuk. Hűlni hagyjuk. A pirogtésztába töltve, ... tovább

Húsos rakott tészta

A felforrósított olajon morzsásra sütjük a darált sertéshúst, hozzáadjuk a finomra metélt vöröshagymát és kevergetve pároljuk, amíg a hagyma összeesik. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd mindig csak ... tovább

Húsos rizsfelfújt

A felhevített olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá a darált pulykahúst és kevergetve, pirítsuk morzsásra. Közben fűszerezzük és kevés vizet aláöntve, pároljuk puhára. A vége felé keverjük bele a ... tovább

Hússal töltött burgonyafánk

A grillcsirke húsát leszedjük a csontjáról, majd egészen apróra vagdaljuk. A bacont felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát és fokhagymát. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a csirkehúst, a ... tovább

Hústekercs sajttal töltve

A sajtot, a ricottát, a zúzott fokhagymát a tojássárgájával elkeverem, ízlés szerint borsozom, ha szükséges sózom, de óvatosan, mert a márványsajt is sós. A húst úgy szeletelem fel, hogy minden második szelet egyben maradjon és ... tovább