Hús fondü (olajos)
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1.5 liter
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
10 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
10 dkg
borjú szűz |
120 |
19.5 |
4.5 |
0.3 |
0 |
70 |
10 dkg
marhacomb |
231 |
19 |
18 |
0.6 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az olajos, fondue bourguignonne, esetében növényi olajat hevítsünk fel, majd tegyük rá a borszeszégőre. A felkockázott húsokat, csirkét, borjút, sertést, marhát kockázzuk fel. a felhevített olajban süssük meg, 1-3 perc alatt, majd a mártásokkal, legalább 4-5 féle illik hozzá, tálaljuk. A húsokat nem érdemes pácolni, a mártogatós elnyomná az ízét és az olajat is, idő előtt, tönkreteheti. Személyenként 3-4 villával számoljunk. Türelmetlen vendégeink is lehetnek. A tálalás lényege a sokféle mártás, saláta és a friss házikenyér.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)