Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Csirkesaslik sárga rizzsel

A hagymát leveleire szedjük és méretre vágjuk. A szalonnát szeletekre, majd 3x3 cm-es kockára vágjuk. A kifilézett csirkemellet hasonló kockára vágjuk. váltogatva az alapanyagokat, beáztatott bambusznyársra húzzuk. Sóval, borssal ... tovább

Csirkeszárny paradicsomos chilimártásban

A csirkeszárnyakat három részere vágjuk, a szárnyvégeket más alkalomra eltesszük. A többi részt, sózás után, a borssal elkevert liszttel meghintjük és bő olajban tíz percig sütjük. Közben a felhevített olajban a finomra ... tovább

Csirkeszárnyak sörtésztában, fokhagymás mártogatóssal

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, majd 3 részre vágjuk. A szárnyvégeket eltesszük a mélyhűtőbe és levesnek használjuk fel. A két vastagabb darabot bepácoljuk a szójaszósz, erőspaprika krém, bors és zúzott fokhagyma keverékbe, ... tovább

Csirkeszárnygulyás zöldborsóval

A csirkeaprólékból vegyük ki a szárnyakat, majd a szárnyakat vágjuk három darabra. A belsőségeket tegyük el máskorra. A farhátat és a nyakat vágjuk két-három darabra, tegyük mellé a szárnyvégeket, majd egy evőkanál olajon ... tovább

Csirketagine sárgabarackkal

A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk és két evőkanál olajon, hirtelen, körbesütjük. A taginébe rakosgatjuk. A megmaradt olajon megpároljuk, a félfőre vágott hagymát, a vége felé hozzáadva, a darabolt fokhagymát. A csirkehúsra ... tovább

Csirketorta

A mellfiléket vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a reszelt sajtok keverékébe panírozzuk. Egy kerek tortaformát a szalonnával kibélelünk, úgy hogy a széleken túllógjon, a bundázott ... tovább

Csőben sült brokkoli

A rózsáira szedett brokkolit, sós vízben roppanósra főzzük. A vaj feléből, a lisztből és a tejből besamelt főzünk. A maradék vajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tepsibe szórjuk a lecsepegtetett brokkolit és leöntjük a ... tovább

Csőben sült harcsa

a burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítva felkarikázzuk. Egy evőkanál vajjal kikenünk egy serpenyőt és a sózott, borsozott halfilét beleterítjük. Leöntjük a borral elkevert citromlével és puhára pároljuk. A többi vajon ... tovább

Csőben sült kelbimbó

A megtisztított kelbimbókat főzzük sós vízben félpuhára. Ha megfőtt keverjük el a vajon pirított zsemlemorzsában és terítsük el egy tűzálló tálban. A habosra vert tojásokat keverjük el a tejföllel, sóval, borssal, ... tovább

Csőben sült mangold

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva vékony karikákra vágjuk. A mangoldot vékony csíkokra vágva két evőkanál olívaolajon megpároljuk, közben zúzott fokhagymával, borssal, sóval és citromlével fűszerezzük. Egy ... tovább