Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkeszárny paradicsomos chilimártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Olajsütő, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Bálint nap
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint étolaj 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyakat három részere vágjuk, a szárnyvégeket más alkalomra eltesszük. A többi részt, sózás után, a borssal elkevert liszttel meghintjük és bő olajban tíz percig sütjük. Közben a felhevített olajban a finomra vágott vörös- és fokhagymát megpároljuk, hozzáadjuk az apró darabokra vágott hegyes, zöldpaprikát, az, ízlés szerint kimagozott chili paprikát, a fűszereket és a paradicsom sűrítményt. Összeforraljuk és botmixerrel simára törjük. A mártást melegen tartjuk. A barnára sült csirkeszárnyakat a mártásba szórjuk és összemelegítjük. Néhány percig forraljuk, majd tálaljuk.
Párolt rizs vagy friss kenyér a megfelelő körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)