Csirkeszárny paradicsomos chilimártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Olajsütő, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Bálint nap Hozzávalók 4 személyre:
A csirkeszárnyakat három részere vágjuk, a szárnyvégeket más alkalomra eltesszük. A többi részt, sózás után, a borssal elkevert liszttel meghintjük és bő olajban tíz percig sütjük. Közben a felhevített olajban a finomra vágott vörös- és fokhagymát megpároljuk, hozzáadjuk az apró darabokra vágott hegyes, zöldpaprikát, az, ízlés szerint kimagozott chili paprikát, a fűszereket és a paradicsom sűrítményt. Összeforraljuk és botmixerrel simára törjük. A mártást melegen tartjuk. A barnára sült csirkeszárnyakat a mártásba szórjuk és összemelegítjük. Néhány percig forraljuk, majd tálaljuk. Párolt rizs vagy friss kenyér a megfelelő körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||