Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkesaslik sárga rizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Nyárs , Sós, Húsfélék, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

Csirkesaslik
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1-2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sárga rizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csipet sáfrány 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkesaslik
A hagymát leveleire szedjük és méretre vágjuk. A szalonnát szeletekre, majd 3x3 cm-es kockára vágjuk. A kifilézett csirkemellet hasonló kockára vágjuk. váltogatva az alapanyagokat, beáztatott bambusznyársra húzzuk. Sóval, borssal meghintve, felhevített olajon, megforgatva vagy grillen megsütjük. A formázott sárga rizsre tálalva adjuk asztalra.
salátát kínáljunk hozzá.

Sárga rizs
Összeforraljuk a csirkemell csontját, a reszelt répát, a darabokra vágott paradicsomot, a sáfrányt és a sót két és fél csészényi vízzel. Negyed óra főzés után, leszűrjük a levet.
A rizst átpirítjuk a vajon, majd felöntjük a leszűrt lével, felforraljuk, majd kis lángon főzzük, amíg a folyadék eltűnik a felszínéről. Ekkor a lángot lekapcsolva, még 20 percig hagyjuk párolódni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)