Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Zöldfűszeres grillezett pulykasteak

A pulyka felsőcombot kicsontozzuk és a rostjaira merőlegesen vastag szeletekre vágjuk, majd kissé megklopfoljuk úgy, hogy nagyjából ujjnyi vastagok legyenek a szeletek. Magas falú edénybe tesszük, meglocsoljuk az olívás-zöldfűszeres ... tovább

Zöldfűszerrel töltött lazac

A citromot és a zöldfűszereket megmossuk és lecsepegtetjük. A megtisztított lazacot kivül-belül megsózzu, berborsozzuk, majd a felkarikázott citromot és a zöldfűszereket a hasába tömködjük. Vajjal vastagon megkent alufóliába ... tovább

Zöldköret finom füvekkel

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Fagyottan rászórjuk a zöldséget, hozzáadjuk a fűszereket és ráöntjük a bort. Fedő alatt, néha átkeverve, felmelegítjük. Ekkor a fedőt levéve, nagy lángon, elforraljuk a ... tovább

Zöldségágyon sült csirkecomb

A zöldségeket feldaraboljuk, a csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. A maradék fűszerrel átforgatjuk a zöldségeket. Az olajat és a bort tepsibe öntjük, elterítjük rajta a zöldségeket és ráhelyezzük ... tovább

Zöldségágyon sült sertésszűz

A lehártyázott sertésszüzet sóval, borssal és a kakukkfűvel bedörzsöljük. Egy evőkanál olajon körbesütjük. Letakarva félretesszük. A többi zsiradékban előpirítjuk a finomra vágott zöldségeket, majd sütőtepsibe kanalazzuk, a ... tovább

Zöldségcurry

Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a köményt és a koriandert, amikor pattogni kezd, tegyük rá a hagymát, a chilit. Kevergetve pároljuk meg, ha a hagyma üvegessé válik, adjuk hozzá a kockára vágott répát, cukkinit és padlizsánt. ... tovább

Zöldségekkel grillezett halloumi sajt

Másfél deci olajba dobjuk a fokhagymát és a bazsalikomot, majd botmixerrel összezúzzuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni néhány órát, időnként rázzuk fel. Szeleteljük fel a zöldségeket, nem túl vékonyra és gyengéden hintsük ... tovább

Zöldségekkel párolt sertésborda

A felszeletelt karajt kiverjük és a hártyáit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékba dobjuk a köményt, majd ha pattogni kezd, hozzáadjuk a félkarikára ... tovább

Zöldséges aprópecsenye

A felhevített olajban, süssük át, a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá, a kis kockára vágott húst és az apróra metélt fokhagymát, majd a fűszereket. Süssük a hús fehéredéséig. Keverjük bele a felkarikázott répát, a ... tovább

Zöldséges bárány diszkoszban

A bárányhúst kockára vágjuk, majd az olajjal, a finomra metélt hagymafélékkel és a zöldfűszerekkel elkeverve, fél órát pihentetjük. A paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt szintén felkockázzuk, megsózzuk és összeforgatjuk a ... tovább