Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos borjúragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 szál karotta 40 1.2 0.3 8.1 3 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál tárkony 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olaj-vaj keveréken pároljuk át, a finomra vágott hagymát. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúhúst. Ízesítsük sóval, fehérborssal, majd kevergetve, fedő alatt, kis lángon süssük-pároljuk. Szükség esetén, kevés forró vizet adhatunk hozzá. Ha hús majdnem puha, keverjük hozzá az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, a felkarikázott karottát és a tárkonyt. Zsenge zöldségekkel az igazi. Pároljuk puhára, végül öntsük fel a tejszínben elkevert keményítővel. Forraljuk össze és tárkonylevelekkel díszítve tálaljuk.
Burgonyapürét vagy párolt rizs kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)