Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos báránycomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A báránycombból gusztusos szeleteket vágunk, tenyerünkkel kissé megütögetjük és megsózzuk, megborsozzuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd melegen tartjuk. A zsiradékba dobjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk, majd ráöntjük a bort, a húsalaplét, belekeverjük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, visszatesszük az elősütött húsokat és puhára pároljuk. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.
Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Köretnek párolt rizst ajánlok.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)